Bespaartips autoverzekering premie

Besparen op je premiekosten is geen hogere wetenschap. Het is redelijk eenvoudig. Als je op een slimme manier verschillende punten combineert. Kun je gewoon stukken minder geld kwijt zijn aan je autoverzekering premie. Denk bijvoorbeeld aan online voordelen. De meeste autoverzekeraars geven direct een premiekorting als je online overstapt. Maak daar gewoon gebruik van. Dat is geen hebzucht. Dat is hoe prijsbewuste consumenten veel geld besparen. Check alle punten en bespaar honderden euro’s per jaar aan premiekosten.

Collectief premievoordeel

De meeste verzekeraars maken collectieve afspraken met werkgevers binnen verschillende sectoren. De kans is dus groot dat ook jouw werkgever een collectieve afspraak heeft met verzekeraars. Maak daar gebruik van. Je hoeft daar zelf helemaal niets voor te doen. Tijdens het online aanvragen hoef je alleen de naam van je werkgever in te voeren. Je ziet dan meteen hoe hoog je premievoordeel zal zijn. In combinatie met andere voordelen profiteer je van veel lagere premiekosten per maand.

Online korting

Als je online overstapt profiteer je direct van een online korting. Sommige verzekeraars verwelkomen nieuwe klanten met leuke premiekortingen. Daar hoef je niets voor te doen. Het kan een blijvend lage premiekorting zijn. Of de premiekorting geldt alleen in het eerste jaar. Je ontvangt deze korting bovenop alle andere premievoordelen. Je premiekosten kunnen gemakkelijk veel lager. Combineer eenvoudigweg alle beschikbare premiekortingen. En je bent verzekerd voor een super laag bedrag per maand. Check het gewoon zelf.

No-claimkorting

Bij het aanvragen van een nieuwe autoverzekering kun je direct aangeven hoeveel schadevrije jaren je hebt. Hoe meer opgebouwde schadevrije jaren des te hoger je no-claimkorting. Je pemievoordeel kan op zo’n manier wel hoger dan 80% oplopen. Dat betekent dat je al voor een ontzettend laag bedrag per maand je auto kunt verzekeren. Je schadevrije jaren zijn dus gewoon ontzettend waardevol. En heb je een keertje wel schade? Neem dan simpelweg een aanvullende no-claimbeschermer. Je winstgevende no-claimkorting blijf dan gewoon geldig. Check het gewoon zelf.

Pakketkorting door meerdere verzekeringen

Zodra je meerdere verzekeringen hebt lopen bij de verzekeraar. Profiteer je van extra premiekortingen. Je ontvangt dan een leuke pakketkorting. Dat kan in sommige gevallen oplopen tot wel meer dan 10% premiekorting. Het kan dus een slimme zet zijn om al je verzekeringen bij dezelfde verzekeraar te hebben. Daarnaast is het gewoon een stuk makkelijker. Je kunt dan vanuit één plek al je verzekeringszaken regelen.

Jaarbeloning schadevrij rijden

Schadevrije rijders kunnen bij sommige verzekeraars een winstgevende beloning verdienen. Je ontvangt dan een beloning in de vorm van een premieverlaging. Sommige verzekeraars storten gewoon een deel van het premiebedrag terug op je bankrekening. InShared bijvoorbeeld. Klanten van de verzekeraar verdienen een jaarbeloning als er in een volledige premiejaar geen schade is geclaimd. Er wordt dan een deel van de premie teruggestort op de bankrekening.