FBTO voordelen

Profiteer van winstgevende klantvoordelen. Zoals bijvoorbeeld: gratis registratie bij Yellowbrick, 10% korting op onderhoudsbeurten en reparaties. En nog veel meer!

 • Gratis zomer- en wintercheck
 • Aantrekkelijke klantvoordelen
 • Eigen risico zelf instellen
 • Tot maximaal 75% premiekorting
FBTO

FBTO autoverzekering afsluiten

Bij het afsluiten van de FBTO autoverzekering worden er geen poliskosten in rekening gebracht. Je kunt zonder enige bijkomende kosten een nieuwe polis laten aanmaken. Er kunnen wel administratiekosten in rekening gebracht worden als je bijvoorbeeld kiest voor het betalen via acceptgiro. De verzekeraar heeft verschillende aantrekkelijke klantvoordelen. Je kunt iedere zomer- en winter profiteren van een gratis seizoenscheck. Handig toch?

Ook autobezitters van tweedehands voertuigen zijn voordeliger uit. Je profiteert namelijk tot 3 jaar lang van een aanschafwaardevergoeding. Ook je accessoires krijg je netjes vergoedt.

Overstappen naar FBTO

FBTO helpt met het opzeggen van je oude verzekeringen. Door middel van een stukje extra klantenservice ontzorgt de verzekeraar door alles vlekkeloos te laten verlopen. Ben je daarna gewoon nog niet tevreden? Dan heb je nog altijd 14 dagen bedenktijd om er alsnog van af te zien. Maak dus zeker gebruik van de handige opzegservice van FBTO.

Eigen keuze herstelbedrijf

Je hebt de vrijheid om zelf te beslissen waar en door wie je auto gerepareerd wordt. De verzekeraar heeft daarnaast ook een eigen netwerk van garages in heel Nederland. Je profiteert van extra voordelen als je ervoor kiest om gebruikt te maken van het herstelnetwerk van de verzekeraar. Je auto wordt bijvoorbeeld gratis opgehaald- en teruggebracht. Je ontvangt daarnaast gratis vervangend vervoer. En bovendien geldt er een garantie van 4 jaar op alle reparaties die uitgevoerd worden binnen het eigen schadeherstelnetwerk.

Ongevallen Inzittenden Verzekering

Alle inzittenden zijn verzekerd in geval van een ongeluk. Er wordt door de verzekeraar een vergoeding betaald. De hoogte kan afhankelijk van het soort letsel verschillen. In geval van overlijden staat de hoogte vast op een bedrag van € 10.000,- tot maximaal € 40.000,- bij blijvende invaliditeit.

Schadeverzekering Bestuurder

Je ontvangt een vergoeding als er na een ongeval arbeidsongeschiktheid ontstaat. De verzekeraar vergoed daarnaast de kosten voor kinderopvang, huishoudelijke hulp, smartengeld en het inkomen. Je ontvangt tot maximaal € 500.000,- als gevolg van tijdelijk arbeidsongeschiktheid.

Pechhulp Binnenland

De auto wordt ter plekke gerepareerd. En als dit niet mogelijk is heb je recht op vervangend vervoer. Met de pechhulp binnenland module ben je zeker van 24/7 hulp in geval van pech. Zelfs als je auto nog gewoon voor de deur staat. Door het alarmnummer: (058) 234 56 50 te bellen wordt je overal in Nederland zo snel mogelijk weer op weg geholpen.

Pechhulp Buitenland

Deze module zorgt ervoor dat je in het buitenland nooit langer dan nodig met pech langs de weg staat. Je ontvangt vervangend vervoer als de auto niet direct gerepareerd kan worden. Voor pech in het buitenland kun je het alarmnummer: +31 58 234 56 50 bellen.

Verkeersrechtsbijstand

Je wordt door experts bijgestaan met rechtshulp. Daarnaast wordt je geholpen om een schade terug te krijgen. De module verkeersrechtsbijstand geldt voor het hele gezin, evenals iemand anders die in de auto rijdt. Je wordt in heel Europa bijgestaan. Ook als fietser, voetganger of gewoon in de auto. Je hebt daar gewoon simpelweg recht op.

No-claimbeschermer

Je kunt een schadeclaim indienen zonder dat het gevolgen heeft voor de opgebouwde no-claimkorting. Bij FBTO loopt de korting op tot maar liefst 75% premievoordeel. Die behoudt je dus gewoon met de aanvullende module no-claimbeschermer. Het enige wat wel aangepast wordt zijn je opgebouwde schadevrije jaren. Je blijft sowieso profiteren van de no-claimkorting op je premie.

Voordelen FBTO autoverzekering

Als klant ontvang je bij het afsluiten van de FBTO autoverzekering direct aantrekkelijke voordelen. Als je werkgever afspraken heeft met de verzekeraar, profiteer je van een extra collectief voordeel. Bij een overstap van de oude verzekeraar neem je alle opgebouwde schadevrije jaren mee. Deze leveren een extra premievoordeel op. Het premievoordeel kan oplopen tot een no-claimkorting van maar liefst 75%. Daarnaast zijn er extra voordelen welke zeker wel aanspreken. Zoals bijvoorbeeld: gratis APK, 10% korting op een onderhoudsbeurt, korting op nieuwe autobanden, een gratis seizoenscheck voor het checken van de bandenprofiel, schokdempers, bandenspanning, remmen, uitlaat, verlichting, ruitenwissers, olie-, koel- en ruitenwisservloeistof (inclusief gratis bijvullen). Daarnaast krijg je ook eens een gratis registratie bij Yellowbrick. Top toch? Je profiteert daarnaast van:


 • Flexibel alle modules aanpassen


 • Aanschafwaardevergoeding


 • Gratis APK


 • 10% korting op onderhoudsbeurten en reparaties


 • Nieuwe autobanden met Korting aanschaffen


 • Eigen risico zelf instellen


 • Tot 75% korting no-claimkorting


 • Accessoires meeverzekerd


 • Gratis zomer- en wintercheck


 • Voordelige reparatie van autoschade


 • En nog veel meer

Een stukje over de geschiedenis van FBTO

FBTO is in 1956 opgericht door Friese boeren. Dit deden zij om zich te beschermen tegen calamiteiten en ander financieel onheil. Onderling konden zij dan voor elkaar instaan als het even niet zo goed ging met één van hen. Zo ontstond de Friese Boeren en Tuinders Onderlinge (FBTO). Inmiddels hoeft men allang niet meer een boer uit Friesland te zijn om een verzekering bij FBTO te hebben.

Medio jaren ’60 paste FBTO een slimme tactiek toe welke ervoor heeft gezorgd dat er vandaag de dag een sterke positie binnen het verzekeringslandschap ingenomen wordt. De verzekeraar ging toen zonder tussenkomst van derden klanten benaderen en verzekeren. Dit nam een enorme kostenlast weg welke weer in een sterke service en dienstverlening gestoken kon worden. Door deze slimme manier van werken behoort FBTO – onder de paraplu van Achmea – hedendaags tot de betere verzekeraars van Nederland.