Ditzo voordelen

Met de Ditzo autoverzekering profiteer je volop van extra voordelen. Nieuwe klanten genieten direct van een lage premie. Daarnaast ontvang je extra voordelen voor het verzekeren van meerdere auto’s. Profiteer direct van deze Ditzo kortingsregeling!

 • Gratis vervangende auto
 • FOCWA reparatiegarantie
 • Tot 75% no-claimkorting
 • 24/7 hulp bij autoschade
 • Haal- en brengservice
 • Voordeel schadeherstellers
Ditzo autoverzekering

Ditzo autoverzekering afsluiten

Je autoverzekering bij Ditzo afsluiten gaat eenvoudig online. De verzekeraar heeft verschillende voordelen die zeker wel winstgevend zijn. Bijvoorbeeld de Ditzo kortingsregeling. Je profiteert volop van extra premievoordelen. De verzekeraar is een betrouwbare dienstverlener met een perfecte staat van dienst.

In geval van autoschade is dat het best op te maken. De klant wordt zo snel mogelijk geholpen. Er wordt eventueel vervangend vervoer gergeld. En alle schadereparaties komen mee met een FOCWA reparatiegarantie van 4 jaar. Uitstekende service en kwaliteit tegen een lage premie zijn de sleutel. De Ditzo autoverzekering is een voortreffelijke keuze.

Overstappen op de Ditzo autoverzekering

Je oude polis opzeggen kan gemakkelijk online. Ditzo heeft een digitale overstapservice. Tijdens het overstappen geef je simpelweg aan dat je gebruik wilt maken van de ‘Ditzo digitale overstapservice’. En Ditzo doet de rest. Handig toch? De verzekeraar stuurt dan namens jou een opzegbrief naar je oude verzekeraar. Je ontvangt netjes een bewijs van opzegging en bevestiging. Hoe simpel wil je het hebben? Doe het volgende tijdens het aanvragen van de Ditzo autoverzekering.

 • Geef aan dat je gebruik wilt maken van de digitale overstapservice.
 • Ditzo stuurt een opzegbrief naar je verzekeraar.
 • Je ontvangt een bevestiging per e-mail.
 • Et voilà.

Het kan bijna niet makkelijker. Ditzo ontzorgt het gehele overstapproces voor je. Het is gewoon slim om wel gebruik te maken van de Ditzo digitale overstapservice. Bovendien weet je dan zeker dat alles vlekkeloos zal verlopen. Check het gewoon zelf en profiteer!

WA autoverzekering

De Ditzo WA autoverzekering wordt in de regel het meest gekozen voor auto’s met een oudere leeftijd. Doorgaans vanaf 9 jaar of ouder. Doordat minimaal een WA dekking voor je voertuig vereist is, ben je verplicht om deze af te sluiten. Heb je een auto die jonger is dan 9 jaar? Check de andere dekkingsvormen en maak een geïnformeerde keuze. Niet zeker welke dekking je precies nodig hebt? Check deze pagina: welke autoverzekering dekking kiezen.

Casco Beperkt dekking

Met een casco beperkt dekking heb je een iets ruimere dekking voor je voertuig. Naast schade aan andere voertuigen ben je nu ook gedekt tegen schade aan je eigen voertuig. Dat geeft een stuk extra zekerheid onderweg. Bovendien kun je het eigen risico flexibel instellen. In het algemeen wordt deze dekking gekozen voor auto’s met een leeftijd van 6 – 8 jaar oud. Onder gedekte schade kun je denken aan de volgende oorzaken:

 • Brandschade
 • Stormschade
 • Natuur (hagelbui, blikseminslag, loslopende dieren etc)
 • Diefstal (inbraak, joyriding etc)
 • Kortsluiting
 • Ruitschade (autoruiten, zonnedak)

Casco Allrisk dekking

De Ditzo allrisk dekking wordt gekozen voor nieuwere auto’s. Doorgaans zijn dat voertuigen met een leeftijd van 0 – 5 jaar oud. Bij het kiezen van een allrisk dekking zijn meestal de leeftijd en cataloguswaarde van de auto vooraanstaand. Je hebt een ruimere dekking. Naast alle punten bij bovenstaande dekkingsvormen, ben je ook gedekt tegen schade die jij zelf aan de auto hebt veroorzaakt. Let op. Als je onder invloed was ontvang je geen vergoeding. Check alle punten in de polisvoorwaarden en vergelijk de beste autoverzekering dekkingen.

Aanvullende dekkingen

Schade inzittenden

Alle aanvullende dekkingen kun je gemakkelijk en flexibel aan- en uitzetten. Met de aanvullende dekking schade inzittenden verzeker je alle medepassagiers en accessoires in je auto. Er wordt een vergoeding uitgekeerd als medepassagiers gewond raken of zelfs overlijden als gevolg van een verkeersongeval. Daarbij wordt niet gekeken naar de schuldvraag wie daadwerkelijk aansprakelijk is. Daarnaast zijn ook smartengeld vergoedingen opgenomen binnen de dekking. Vergoeding van het verzekerd bedrag ligt op maximaal €1 miljoen.

Rechtsbijstand Motorrijtuigen

Met de aanvullende dekking rechtsbijstandverzekering motorrijtuigen, krijg je advies en juridische hulp van DAS rechtsbijstand. Je kunt rekenen op professionele hulp bij het verhalen van schade. Voor geschillen met de autodealer en schadehersteller kun je eveneens rekenen op juridische bijstand. Loopt er een strafzaak tegen je na een verkeersongeval? Ook dan kun je rekenen op de juridische specialisten van DAS.

Pechhulp

Sta je ineens met autopech langs de weg? De aanvullende dekking pechhulp van Ditzo biedt uitkomst. Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk geholpen worden. De pechhulp specialisten van Ditzo verhelpen zo snel mogelijk het probleem. Is dat niet direct mogelijk? Geen probleem! Je ontvangt een gelijkwaardige leenauto als vervangend vervoer. Je kunt de aanvullende dekking pechhulp flexibel aan- en uitzetten. En je bent verzekerd van pechhulp in heel Nederland en Europa.

Extra´s boven €1000

Heb je accessoires die je graag buiten je standaarddekking wilt meeverzekeren? De aanvullende dekking ‘extra’s boven de € 1.000′ biedt uitkomst. Alle accessoires die je zelf – na aankoop van de auto – hebt ingebouwd zijn meeverzekerd. Denk daarbij aan bijvoorbeeld een geluidsinstallatie die op een later tijdstip is ingebouwd. De totale vergoeding ligt op maximaal €3500. Check de polisvoorwaarden voor alle punten.

Voordelen Ditzo autoverzekering

Klanten van Ditzo profiteren van verschillende voordelen. Allereerst natuurlijk een scherpe premie. Daarnaast ontvang je ook nog eens een extra premiekorting voor alle schadevrije jaren. Maak je niet zoveel kilometers? Dan profiteer je daarbovenop van een extra premieverlaging. Maar er is natuurlijk meer. Met de Ditzo autoverzekering profiteer je van de volgende voordelen:


 • Tot 75% premievoordeel


 • Snelle schadeafhandeling


 • Gratis leenauto


 • Reparatiegarantie met 4 jaar FOCWA-garantie


 • Haal- en brengservice


 • Minder kilometers rijden is minder premie betalen


 • 24/7 hulp bij autoschade


 • Ditzo kortingsregeling


 • Snelle schadevergoeding


 • Ditzo digitale overstapservice


 • En nog veel meer

Online verzekeraar Ditzo

Ditzo is een online aanbieder van schade- en ziektekostenverzekeringen. Als handelsnaam van ASR Nederland weet Ditzo als geen ander hoe de verzekeringsmarkt in elkaar zit. ASR zelf is weer een samenvoeging van De Amersfoortse en Stad Rotterdam. De rijke historie van ASR Nederland gaat ver terug. Het begint in 1720 met de oprichting van de N.V. Maatschappij van Assurantie, Discontering en Beleening der Stad Rotterdam. Medewerkers ontvingen destijds weinig tot geen salaris. In de diensvoorschriften stond opgenomen dat “uit liefde het algemeen belang het best gediend kon worden”. Het zou nog ruim 150 jaar duren voordat er betaalde dienstpersoneel werd aangenomen.

Naast verzekeringen behoren ook bancaire producten tot de portfolio van de verzekeringsgigant. Het was echter tot 1990 verboden dat – op grond van het toenmalige structuurbeleid – banken en verzekeraars tot één onderneming behoorden. Door de in 1990 gefuseerde AMEV en VSB groep (later opgegaan in Fortis AMEV) werd er een historische mijlpaal bereikt. Het was de eerste keer in de Nederlandse handelsgeschiedenis dat een bank en verzekeringsconcern werden samengevoegd. Er vinden daarna nog verschillende aanzienlijke fusies en bedrijfsintegraties plaats. Waaronder die met Fortis, alsook de integratie van verzekeringsactiviteiten daaromheen.

Sinds oktober 2008 is de Nederlandse overheid grootaandeelhouder van ASR. Inmiddels zijn bijna alle aandelen ASR Nederland verkocht. De succesvolle beursgang – medio 2016 – heeft daar royaal aan bijgedragen. ASR Nederland blijft onverminderd hard doorgaan op huidige koers, en stuurt bij daar waar nodig is. Slimme innovaties en strategische samenwerkingen spelen daarbij een belangrijke rol. Met bijna 300 jaar ervaring zal ASR Nederland hoogstwaarschijnlijk nog vele jaren actief blijven in de verzekeringsbranche.